حتما بارها دیده اید که بعد از برش دادن میوه ها به ویژه میوه هایی مانند سیب، به و گلابی میوه ها به رنگ قهوه ای در می آیند. این موضوع به دلیل وجود آنزیم هایی است که در میوه ها وجود دارد. بدین منظور در خط تولید انواع کمپوت و مربا واحدی تحت عنوان واحد بلانچینگ مستقر شده است که دستگاهی به نام بلانچر در آن قرار دارد. وظیفه این دستگاه پیش پخت، شستشو و از بین بردن این آنزیم ها می باشد. در ادامه پیرامون دستگاه بلانچ و کاربرد آن در خط تولید مربا به بحث و گفتگو خواهیم پرداخت.

برای سفارش و استعلام قیمت انواع دستگاه های خط تولید در گروه صنعتی لاوین نگار دانشگر با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

دستگاه بلانچ چیست؟

دستگاه بلانچ یکی از مهمترین دستگاه ها در خط تولید مربا است. واژه Blanching در زبان لاتین به معنای سفید کردن و زدودن رنگ می باشد. قبل از اینکه محتویات قوطی های مربا درون ظرف ها ریخته شوند فرآیند بلانچینگ باید صورت گیرد. هدف از استفاده دستگاه بلانچ در واقع غیر فعال کردن برخی از آنزیم ها می باشد.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید خشک کن لوازم آتش نشانی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

این دستگاه تنها آنزیم هایی را غیر فعال می کند که منجر به قهوه ای شدن و تغییر رنگ دادن میوه ها می شوند و طعم و مزه آن ها را دستخوش تغییر می کنند. بنابراین دستگاه بلانچ آنزیم های طبیعی میوه ها را از بین می برد و منجر به حفظ ساختار، بافت، کیفیت، رنگ و طعم آن ها می شود. در طی فرآیند بلانچینگ میوه ها وارد آب گرم می شوند و با حفظ ارزش غذایی آن ها هوای درون میوه ها خارج می شود.

دستگاه بلانچ چه نوع آنزیم هایی را از بین می برد؟

دستگاه بلانچ دقیقا آنزیم هایی را نشانه گیری می کند که منجر به تغییر رنگ، بافت و ساختار میوه ها می شوند. بنابراین آنزیم های مفید میوه ها از بین نخواهند رفت. به همین دلیل استفاده از دستگاه بلانچ منجر به این خواهد شد که زمان ماندگاری مربا افزایش پیدا کند. دستگاه بلانچ با اعمال حرارت نسبتا متوسط و ملایم رفته رفته فعالیت آنزیم ها را کاهش می دهد.

کاربرد دستگاه بلانچ در خط تولید مربا چیست؟

مهمترین کاربردی که دستگاه بلانچ در خط تولید مربا دارا می باشد غیر فعال کردن آنزیم ها می باشد. علاوه بر این استفاده از این دستگاه منجر به حفظ طعم و بو و رنگ میوه ها در مربا خواهد شد بنابراین با گذشت زمان متوجه تغییر مزه و یا کیفیت مربا نخواهید شد. علاوه بر این رنگ میوه ها نیز مانند روز اول ثابت خواهند ماند و هیچ بوی نامطبوعی به آن نفوذ نمی کند.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید دستگاه دستکش کار با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

دستگاه پر کن در چه صنایعی کاربرد دارد؟
ادامه مطلب

دستگاه بلانچ همچنین منجر به از بین رفتن تعداد بی شماری از میکروب های سطح میوه ها خواهد شد. چرا که در طی فرآیند شستشو با آب گرم این میکروب ها دوام نمی آورند و از بین می روند. بنابراین از کاربردهای مهم دستگاه بلانچ باید به کاربرد آن در ضدعفونی ساختن میوه ها اشاره کرد. بدین شکل سلامت میوه هایی که قرار است درون مربا ریخته شوند حفظ می شود. دستگاه بلانچ اکسیژن محبوس شده در بافت میوه را خارج می کند و فرآیند اکسیداسیون را لغو می کند.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید دستگاه خم لوله با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

استفاده از دستگاه بلانچ منجر به ایجاد بافتی نرم و تازه در میوه ها می شود. از طرفی به دلیل کاهش حجم میوه ها باعث می شود تا حجم بیشتری از مربا درون قوطی های مربا جای گیرند. از طرفی ظاهر و فرم میوه ها در طی زمان حفظ خواهند شد. طبیعتا میوه هایی که دارای ظاهر سالم تری درون مربا باشند از دید مصرف کننده نیز کیفیت بهتری دارند.

فرآیند بلانچینگ چگونه انجام می شود؟

برای انجام فرآیند بلانچینگ در ابتدا باید مقاوم تریم آنزیم های میوه شناسایی شوند. این آنزیم ها در هر میوه ای متناسب با نوع مربا می تواند متفاوت باشد. بعد از اجرای فرآیند بلانچینگ باید وجود یا عدم وجود آنزیم مورد بررسی قرار گیرد. زمانی می توان گفت کخ فرآیند بلانچینگ به درستی صورت گرفته است که مقاوم ترین آنزیم ها از بین رفته باشند.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید روکش لاتکس دستکش کار با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

دستگاه سیل وکیوم ظروف چیست؟
ادامه مطلب

این دستگاه امکان پخت اولیه میوه ها را در خط تولید مربا فراهم می کند. بدین صورت که دستگاه بلانچ با استفاده از فشار آب و بخار آب فرآیند پخت میوه ها را صورت می دهد. این زمان برای هر میوه می تواند متفاوت باشد. بسیار مهم است که مدت زمان فرآیند بلانچینگ به گونه ای باشد که میوه ها عطر و طعم و کیفیت خود را حفظ کنند.

انواع روش های بلانچینگ

روش های مختلفی برای بلانچینگ وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به بلانچینگ آبی، بلانچینگ بخاری، بلانچینگ مایکروویو و بلانچینگ گازی اشاره کرد که روش بلانچینگ آبی برای خط تولید مربا کاربرد دارد.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید خشک کن و عقیم سازی کود دامی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

در بلانچینگ آبی میوه ها را با آبی که در دمای 70 تا 100 درجه سانتیگراد گرم شده شستشو می دهند. در واقع میوه ها باید مدت زمان کوتاهی درون آب گرم قرار گیرند. این مدت زمان بسته به میزان مقاومت آنزیم ها متفاوت خواهد بود. بعد از اینکه میوه ها با آب گرم نیم پز شدند باید سریعا وارد آب بسیار سرد شوند. در واقع در بلانچینگ آبی این گونه یک شوک حرارتی به میوه ها داده می شود و تثبیت آنزیم ها انجام می شود.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه تونل پاستوریزاسیون با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

در این شیوه از بلانچینگ آب زیادی مصرف می شود. به همین دلیل در بسیاری از خطوط تولید از بلانچینگ بخار استفاده می شود. در بلانچینگ بخار میوه ها وارد نوار نقاله می شوند. دمای بخار در این نوار نقاله حدودا 100 درجه سانتیگراد است. اپراتورهای دستگاه بلانچ می توانند میزان دمای بخار را اندازه گیری و کنترل نمایند.

نتیجه گیری

دستگاه بلانچ یکی از مهمترین دستگاه ها در خط تولید مربا می باشد که توسط آن میوه ها مرحله پیش پخت را طی می کنند و تمام آنزیم های غیر مفید میوه ها از بین می روند. آنزیم هایی که منجر به تغییر رنگ و مزه و کیفیت میوه ها می شوند در این مرحله نابود می شوند و میوه ها بافتی نرم و تازه پیدا می کنند. هدف از استفاده دستگاه بلانچ از بین بردن میکروب ها و افزایش ماندگاری و تازگی محصولات نهایی در خط تولید مربا می باشد.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید ماسک پزشکی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

همه چیز درباره انواع دستگاه های در بند
ادامه مطلب