دستگاه تونل پاستوریزاسیون

تونل پاستوریزاسیون چیست؟

دستگاه تونل پاستوریزاسیون بخش مهمی از خط تولید بسیاری از کارخانجات مانند تولید آب‌میوه, تولید خمیر و سس گوجه‌فرنگی و نوشیدنی‌های مختلف است. در واقع, تولید کنندگان نوشیدنی‌های الکلی و یا غذاهایی مانند سس برای تولید محصولات خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. اگر کیفیت کار انجام‌شده در تونل باد حدی تاثیر مستقیمی بر سلامت, بو و مزه محصول نهایی داشته باشد. در این مقاله ابتدا به تاریخچه پاستوریزاسیون و سپس با روش‌های مختلف پاستوریزاسیون آشنا می‌شویم. در نهایت به تفصیل مورد بررسی قرار خواهیم گرفت. پرداخت.

فرآیند پاستوریزاسیون به نام مخترع آن, لوئیس پاستور, بنیانگذار رشته میکروبیولوژی منتقل می‌شود. پاستور پس از بررسی دقیق‌تر مشخص شد که تخمیر یک فرآیند بیولوژیکی است که توسط میکروارگانیسم‌ها انجام می‌شود. این فرضیه منجر به نظریه جرم شد.بسیاری از آزمایش‌ها انجام‌شده با ظرافت خاصی حضور میکروارگانیسم‌ها و تاثیر آن‌ها را در تخمیر نشان دادند.

پاستوریزاسیون یک فرآیند ایمن‌سازی غذایی است که توسط آن میکروارگانیسم‌ها کشته می‌شوند. هدف اصلی پاستوریزاسیون در مرحله اول تولید محصولات سالم و ایمن برای مصارف انسانی است و هدف دیگر, افزایش پایداری زیستی مواد غذایی است که زندگی مفید آن را بهبود خواهد بخشید. در فرآیند پاستوریزاسیون, همه میکروارگانیسم‌ها کشته نمی‌شوند چون وقتی یک غذا در معرض چنین دماهای بالا قرار می‌گیرد, پایداری فیزیکی و مزه آن کاهش می‌یابد. در واقع این تفاوت اصلی بین پاستوریزه و استریلیزه است. در فرآیند استریلیزاسیون, همه میکرو ارگانیسم‌ها در مواد غذایی نابود خواهند شد.

استیل ضد زنگ AISI 304 , AISI 316

بر اساس نوع عملکرد متفاوت است.

الکترو مکانیک

ناودانی و خشابی

نیمه اتومات / تمام اتومات

3 فاز / 10 کیلووات

60000 الی 100000 قوطی / شیشه در ساعت

دستگاه تونل پاستوریزاسیون

دستگاه تونل پاستوریزاسیون برای گرم کردن محصولات مانند نوشیدنی‌ها، آب‌میوه، سس و چسب، قوطی‌های اسید (میوه‌ها، سبزیجات و ترشی)، قوطی‌ها و بطری‌های پلاستیکی استفاده می‌شود.

در تونل پاستوریزاسیون ، قوطی‌ها یا بطری‌ها تا یک ساعت بین ۶۵ و ۹۸ درجه سانتی گراد (بسته به محصول) تا یک ساعت حرارت داده می‌شوند.

اما دلیل زمان گرم شدن چه چیزی است؟

۱- چون در تونل پخت، ابتدا بشقاب گرم می‌شود و سپس محتویات داخل آن، به عنوان نتیجه، مدت زیادی طول می‌کشد تا محتویات غذاها به طور کامل گرم شوند.

۲- اگر دما به سرعت بالا رود، باعث استرس در بطری‌ها می‌شود، که می‌تواند منجر به ترکیدن بطری‌ها و یا قوطی شود.

همچنین، اگر قوطی‌های حاوی مواد کربنات استفاده شوند، این افزایش ناگهانی در گرما باعث می‌شود که آن‌ها منفجر شوند.

تونل پاستوریزاسیون شامل یک اتاق محصور است که اغلب بین ۱۵ تا ۳۰ متر طول دارد. همانطور که نوار نقاله حرکت می‌کند, آب روی قوطی‌ها یا بطری‌ها اسپری می‌شود, که تونل آشپزی را به ۱۵ تا ۱۵ منطقه اسپری تقسیم می‌کند. اب گرم بر روی قسمتی که باید گرم شود اسپری شده‌است و آب سرد در انتهای تونل پاستوریزاسیون اسپری شده‌است که به بخش بسته‌بندی منتهی می‌شود. اب پاشیده شده بر روی قوطی‌ها یا شیشه ها برای استفاده مجدد اسپری می شود ،در تونل پخت, جمع‌آوری می‌شود. سه بخش اصلی تونل پاستوریزاسیون یا تونل پاستوریزه کردن, اسپری کننده های آبی, سیستم گردش آب و نوار نقاله است.

انواع مختلف روش‌های فرآیند حرارتی

گرمایش:

حرارت را بین ۵۷ تا ۶۸ درجه سانتیگراد گرم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید. گرمایش باکتری‌های بیماری زا را هدف قرار می‌دهد در حالی که باکتری‌های خوب را در محصول ترک می‌کنند. دمای کم ساختار و مزه شیر را تغییر نمی‌دهد.

پاستوریزه کردن:

همچنین به عنوان پاستوریزه کردن با دمای پایین (LTLT شناخته می‌شود. شیر را به مدت ۳۰ دقیقه به دمای ۶۳ درجه سانتیگراد حرارت دهید. زمان ذخیره ساختار پروتیین و طعم را تغییر می‌دهد.

دمای فوق‌العاده دما (UHT): شیر را بین ۱۳۵ تا ۱۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲ تا ۴ ثانیه حرارت دهید. هدف‌های حرارتی شدید، را هدف قرار می‌دهد که باعث تب کنگو می‌شود. گرما تمام میکروب‌های باکتری را می‌کشد و شیر می‌تواند ۹ ماه باقی بماند.

پاستوریزه کردن شیر

پاستوریزه کردن شیر:

پاستوریزه کردن شیر فرآیند شیر گرم (یا محصول شیر) در یک دمای از پیش تعیین‌شده برای یک دوره مشخص بدون آلودگی در طول فرآیند است.

دمای از پیش تعیین‌شده معمولاً به مقاومت گرمایی میکرو ارگانیسم‌های گندیده بستگی دارد که برنامه پاستوریزه کردن آن را حذف می‌کند.

مدل‌هایی که در پاستوریزه کردن شیر مورد استفاده قرار می‌گیرند

زمان کوتاه پاستوریزه کردن، دمای بالا

این نوع پاستوریزه کردن همچنین پاستوریزه کردن الکتریکی نیز نامیده می‌شود.

پاستوریزه کردن الکتریکی شامل شیر گرم به دست آوردن ۷۱.۷ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ ثانیه برای کشتن توکسین های  مقاوم در برابر گرما در شیر خام است.

چون از لحاظ فنی غیر ممکن است که شیر را به آن دمای دقیق بیاورید، همیشه برای کار با طیف وسیعی از دما ایمن است. برای اینکه ایمن باشید می‌توانید شیر را بین ۷۲ تا ۷۴ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه حرارت دهید.

این کار تضمین می‌کند که شیر به طور مساوی به دمای مورد نیاز گرم می‌شود.این روش در سیستم‌های پاستوریزه کردن بسیار مناسب است.شیر پاستوریزه به مدت ۱۶ تا ۲۱ روز نگهداری خواهد شد. به دلایل تجاری، برخی از تولید کنندگان به عمد تعداد روزه‌ای برای حذف محصولات از قفسه‌ها را کاهش می‌دهند.

برای سفارش و استعلام قیمت خشک کن لوازم آتشنشانی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

طرز کار تونل پاستوریزاسیون

  1. اول, بعد از بسته شدن در محصول, توسط یک نوار نقاله به طرف دیگر دستگاه تونل پاستوریزاسیون منتقل می‌شود.

۲. داخل تونل، ظرف محصول به منظور مهار آنزیم‌ها که فساد بیماری زا را افزایش می‌دهند، به صورت پاستوریزه در نظر گرفته می‌شود.

۳. ظرف محصول ممکن است تحت اسپری آب‌گرم قرار گیرد، در آب داغ قرار داده شود و یا در معرض بخار آب داغ قرار گیرد.

۴. آب داغ، که دمای آن به تدریج افزایش می‌یابد، بر روی ظرف‌های غذا ریخته می‌شود تا به دمای پاستوریزه نزدیک شود.

سپس ظرف‌ها به راهشان ادامه می‌دهند. در طرف دیگر تونل، آب سرد متناسب با دمای محیط (حدود ۲۰ درجه سانتی گراد) بر روی کانتینرها برای خنک کردن آن ریخته می‌شود. فایده یک تونل پاستوریزه برای فرآیند تولید مواد غذایی چیست؟

یک سیستم تونل پاستوریزه می‌تواند به راحتی در فرآیند تولید نصب شود. زمانی که غذا یا نوشیدنی به داخل قوطی یا قوطی ریخته می‌شود، در بسته بسته‌است و سپس به سیستم تونل پاستوریزه منتقل می‌شود. به سادگی و سادگی.

فرآیند پاستوریزه کردن می‌تواند یکی از آخرین ایستگاه‌ها در فرآیند تولید باشد که اغلب به عنوان نقطه پایان فن‌آوری پاستوریزه به آن اشاره می‌شود. از آنجا که این فن‌آوری غذا و نوشیدنی‌ها را از باکتری مضر، آنزیم‌ها و میکرو ارگانیسم‌های مضر حذف می‌کند.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه بافت دستکش با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

کار کردن آسان اما دقیق

این تونل پاستوریزه یک جایگزین ساده و کارآمد برای مهار کردن فلاش و فیلتراسیون استریل ارائه می‌دهد. این فرآیند یک راه‌حل ساده اما دقیق است که در آن طعم غذا فاسد نمی‌شود. با تمام این مسائل، هزینه بالای راه‌اندازی این تونل می‌تواند بزرگ‌ترین عیب آن باشد.

محافظ‌های اتوماتیک

تونل پاستوریزه می‌تواند مجهز به مجموعه‌ای از نگهبانان باشد تا مانع از آن شود که این محصول در صورت بروز هر گونه مشکلی از قبیل مشکلات جابجایی نوار نقاله از بیش از حد مجاز باشد.

تنوع در اندازه و ابعاد

دستگاه تونل پاستوریزاسیون بسته به محصولی که درون آن قرار دارد، در اندازه‌ها و ابعاد مختلف ساخته می‌شوند. البته، این تونل می‌تواند براساس نیازها و شرایط خاص مشتری طراحی و ساخته شود.

پاستوریزاسیون:

پاستوریزاسیون یک فرآیند حرارتی است تا تمام میکروب‌های بیماری زا را در شیر بکشد در حالی که بیش‌ترین ارزش غذایی خود را حفظ می‌کند. دمای پاستوریزه کردن ۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ ثانیه است و پس از این شرایط، شیر به سرعت تا ۵ درجه سانتی گراد سرد می‌شود در نتیجه همه میکروب‌های بیماری زا را در شیر به کشتن می‌دهد.شیر پاستوریزهدر پاکت‌های چند لایه‌ای و کیسه‌های پلاستیکی بسته‌بندی می‌شود و سپس به مدت ۳ تا ۵ روز در دمای یخچال مصرف می‌شود.

هموژنیزاسیون:

هموژنیزاسیون یک فرآیند سالم نیست و تنها برای مطابقت با اندازه ذرات چربی و جلوگیری از جداسازی چربی و بهبود طعم آن انجام می‌شود. شیر همگن یا همگن شیر است که کاملاً دقیق بوده و به طور یکنواخت از وسایل مکانیکی تغذیه می‌شود.

استریلیزاسیون:

استریلیزاسیون یک فرآیند حرارتی است که در آن همه میکروب‌ها در شیر کشته می‌شوند. دمای استریل کردن شیر ۱۳۵ – ۱۳۵ درجه سانتیگراد برای ۲ تا ۴ ثانیه است و سپس شیر به سرعت خنک می‌شود تا دمای اتاق نسبتاً طولانی ذخیره شود… اما بعد از باز کردن، آن‌ها باید ظرف یک هفته در دمای اتاق ذخیره و مصرف شوند.

تونل‌های پاستوریزاسیون برای گرم کردن محصولات مانند نوشیدنی‌ها، آب‌میوه، سس و چسب، قوطی‌های اسید (میوه‌ها، سبزیجات و ترشی)، قوطی‌ها و بطری‌های پلاستیکی استفاده می‌شود.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه خم لوله با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

چند مشکل که ممکن است در  دستگاه تونل پاستوریزاسیون ایجاد شوند.

تونل‌ها هم چنین با مشکلاتی از قبیل: مصرف آب بالا، تلفات انرژی، سیستم گردش آب، وسایل کهنه و منسوخ و سیستم خنک‌کننده و خنک‌کننده مواجه هستند که با ظهور فن‌آوری‌های جدید، وسایل جدید، جایگزین کردن دستگاه‌ها، کارایی اقتصادی و کارایی استفاده از تونل‌های پاستوریزاسیون را به همراه دارد. در اینجا در طی پاستوریزه کردن و پس از پاستوریزه کردن به دو مساله می‌پردازیم.

  1. هنگام پاستوریزه کردن

در طی پاستوریزه کردن، این عبارت نسبی است که به شرایط زیستی محصول بسته‌بندی، تمیزی کانتینرها و سطح اطمینان مورد نیاز تولید کننده بستگی دارد. این مشکل معمولاً ناخودآگاه اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال: شکست در سیستم کنترل گرمایش، گذر سریع محصول از طریق مناطق داغ و مشکلات اسپری آب غیر یکنواخت.

  1. غیر پاستوریزه کردن

این مشکل بیشتر از مشکل قبلی رخ می‌دهد و فرآیند پاستوریزه کردن در تونل پاستوریزاسیون را پیچیده می‌کند. فرض کنید مشکلی با پر کردن و یا بسته‌بندی وجود دارد. تا زمانی که این مشکل حل شود، محصول، که تا ۶۰ درجه سانتیگراد در تونل آشپزی گرم شده، قرار است تا ۱۰ دقیقه ثابت بماند، در نتیجه آن خنک شده و باید دوباره گرم شود. شکست سیستم کنترل گرمایی و کالیبراسیون کامل می‌تواند یک مساله فراتر از پاستوریزه کردن باشد.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه روکش لاتکس دستکش کار با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

 مصرف آب و بازیافت

تونل‌های قدیمی پاستوریزاسیون مجهز به سه جفت احیا کننده یا کم‌تر بودند که برای مخلوط کردن با آب سرد به طور مداوم مورد نیاز بود. این روش تا زمانی مورد استفاده قرار گرفت که هزینه آب و برق ارزان بود. امروزه با توجه به افزایش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف آب، تانک‌ها در تونل پاستوریزاسیون نصب شده‌اند که این آب اضافی را جمع‌آوری کرده و آن را به سیستم گردش آب برای استفاده مجدد انتقال می‌دهند.

 از بین رفتن حرارت و گرما

اگر آب با دمای بالا به سیستم تزریق شود، گرما را از بین می‌برد. برای اینکه تونل پاستوریزاسیون به روش متعادل کار کند، گرمای اعمال‌شده باید یک‌سان باشد. هم چنین برخی از این گرما در ابتدای روز کاری از دست رفته و یا زمانی که محصول وارد می‌شود.

کاربرد های دستگاه تونل پاستوریزاسیون

کاربرد دستگاه تونل پاستوریزاسیون در خط تولید و بسته‌بندی رب گوجه‌فرنگی

همانطور که قبلاً ذکر شد، تونل آشپزی یکی از مهم‌ترین بخش‌های تولید محصولات غذایی و نوشیدنی‌ها است که مسئول بازسازی محصول نهایی است. یکی از این روش‌ها استفاده از تونل‌های آشپزی در خط تولید خمیر گوجه‌فرنگی می‌باشد. بعد از تمرکز، عصاره گوجه‌فرنگی به بخش پر کننده توسط ماشین ادامه و سپس به باز می‌گردد. بعد از تکمیل مراحل پر کردن و علامت‌گذاری، زمان برای پاستوریزه کردن نهایی است که توسط تونل پاستوریزاسیون انجام می‌شود.

Cans یا jars خمیر بر روی یک نقاله یا زنجیره کانوایر قرار داده می‌شوند، که برای اولین بار تحت دو آب داغ قرار داده می‌شود تا میکروارگانیسم ممکن را از بین ببرند و همچنین عمر قفسه را افزایش دهند، و سپس ابتدا از دمنده هوای دمنده هوای سرد (دمنده) را افزایش دهند. آن‌ها عبور می‌کنند و سپس در مجاورت یک دوش سرد قرار می‌گیرند. در نهایت، آن‌ها بار دیگر توسط فن‌های خنک‌کننده، قوطی یا شیشه خشک می‌شوند و آماده برای ارسال به بخش به اشتراک گذاری و بسته‌بندی می‌شوند.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه خشک کن و عقیم سازی کود دامی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

طرز کار دستگاه تونل پاستوریزاتور

طبق دستور کار، خط تولید محصولات مختلف محصولات لبنی با مجموعه‌ای از ماشین‌آلات و تجهیزات فنی مرتبط است که کنترل، پردازش شیر و استانداردسازی، پردازش و بسته‌بندی محصولات مختلف مطابق با دستور کار را تامین می‌کند.

علت اصلی در کارایی صحیح تجهیزات پشتیبانی، دستاورد مناسب عملیات تولید می‌باشد که نقش موثری در تامین انرژی مصرف انرژی در حین کار، کنترل استهلاک و عملکرد دستگاه دارد. بنابراین، ساختار خط لبنی پاستوریزه به طور یکنواخت، بررسی همه اطلاعات فنی در بحث زیرساخت مقیاس پذیر، شرط اصلی دستیابی به اهداف بهتر پروژه است.

در حقیقت، نسل جدید تولید محصولات لبنی پاستوریزه به گونه‌ای طراحی شده‌است که با حفظ تمامی استانداردهای ایمنی و ایمنی و مبانی، آن کارایی و عملکرد را به درستی انجام می‌دهد و تضمین می‌کند که محصول نهایی چگونه خواهد بود.

اثرات توسعه این دستگاه‌ها در طول زمان

پیشرفت‌های مهندسی جدید میزان اتوماسیون، بررسی و التیام عملیات‌های سیستماتیک را افزایش می‌دهد، که در عملکرد کاهش خطای کاربر و کاهش منابع برای ارایه نرخ جریان تولید و دیگر پارامترهای موثر در استفاده و اثربخشی خط تولید و همچنین در زمینه پساب صنعتی و کاهش اثرات نامطلوب زیست‌محیطی؛ پیشرفت‌های قابل‌توجهی صورت‌گرفته است.

خط تولید محصولات مختلف با استفاده از محصولات لبنی دستگاه تونل پاستوریزاسیون و پاستوریزه همراه با مجموعه‌ای از ماشین‌ها و تجهیزات فنی است که عملیات‌های کنترل, به دست آوردن شیر نپخته و عملیات استاندارد, پردازش و بسته‌بندی محصولات مختلف با توجه به دستور کار را تامین می‌کند.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید کلاه آکاردئونی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

نحوه راه اندازی دستگاه تونل پاستوریزاسیون

این عملیات با استفاده از مبدل حرارتی پوسته و لوله انجام می‌شود. مبدل حرارتی وسیله‌ای است که در آن دو سیال بدون تماس با یکدیگر حرارت انتقال می‌دهند.

دستگاه تونل پاستوریزاسیون برای پاستوریزاسیون موادی مانند کنسانتره, آماده‌سازی آب‌میوه و یا محصولات تازه, تولید خمیر و غیره استفاده می‌شود. گرمای تولید شده توسط بخار تولید شده توسط دیگ بخار باعث ایجاد محتویات داخل لوله‌های انتقال حرارت می‌شود که به نوبه خود میکروب‌ها را در محصول نهایی حذف می‌کند.

روش های ضد عفونی کردن

پر کردن داغ یکی از روش‌های ضدعفونی کردن محصولات است که به منظور اطمینان از ایمنی محصول و افزایش عمر نگهداری آن, داخل یک بطری یا ظرف شیشه‌ای و پس از پایان این عملیات بسته شده‌است. بدون استفاده از روش پر کردن داغ یا پر کردن داغ, این امکان وجود دارد که محصول آلوده و آلوده شود که کیفیت محصول نهایی را کاهش داده و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد. این روش علاوه بر طولانی کردن عمر محصول نهایی نیز از اتلاف آن جلوگیری می‌کند.

برای سفارش و استعلام قیمت خط تولید پد الکلی با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

پر کردن داغ می‌تواند برای ظروف مانند پلاستیک یا پلاستیک مقاوم به گرما برای استریل کردن کامل انجام شود. پر کردن داغ معمولاً برای محصولاتی با ph کم‌تر از مقداری که بعضی از این محصولات وجود دارد, امکان پذیر است:

  • آب‌میوه‌ها
  • سس و رب
  • سوپ
  • آب
  • مشروبات الکلی (نوشیدنی‌های ورزشی)
  • نوشیدنی‌های گیاهی

همانطور که ذکر شد, پر کردن داغ برای ظروف پلاستیکی یا پلاستیکی امکان پذیر است. در این روش, دمای مایع به درجه فارنهایت یا درجه سلسیوس افزایش می‌یابد تا باکتری‌های مضر یا میکروارگانیسم‌ها در محصول حذف شوند. بعد از این, درپوش جعبه قرار می‌گیرد و یا آن را مهر و موم کرده و سپس وارونه و یا وارونه قرار دهید تا مطمئن شوید بطری‌ها به درستی استریل شده‌اند. سرانجام بطری و محصول به سرعت پایین می‌آیند. این فرآیند باید با دقت و با افت حرارتی پایین انجام شود.

پاستورایزر پوسته و لوله

قطعات پوسته و لوله برای محصولاتی با ویسکوزیته کم و متوسط مناسب هستند. محصولاتی که حاوی ذرات و ذرات کوچک مانند آب‌میوه, آب‌میوه, کنسانتره میوه, عصاره مالت, آب, سس و رب گوجه‌فرنگی, پروتئین محلول, نوشیدنی‌های غیرالکلی و غیره هستند.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه دستکش یکبار مصرف لاتکس معاینه با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

فرآیند پوره گوجه‌فرنگی

اگر بخواهیم تابع پاستوریزاسیون رب گوجه‌فرنگی را با یک شیر خشک توصیف کنیم, این است که ابتدا پوره گوجه‌فرنگی را از طریق یک سری لوله‌ها یا صفحات داغ طی یک دوره زمانی (این زمان کافی است که بیشتر باکتری‌های مضر را بکشد) و از میان مجموعه‌ای از لوله‌های خنک کاری و یا پلیت برای بسته‌بندی عبور کند. دما و زمان سرمایش بسته به نوع فرآیند پاستوریزاسیون به کار می‌روند.

خرید دستگاه تونل پاستوریزاسیون

در حقیقت, معنای عمومی استریلیزاسیون, نابودی همه میکروب‌های بیماری زا و غیر بیماری زا است که در شیر موجود هستند. این عملیات با استفاده از یک فرآیند حرارتی و استفاده از دستگاه پاستوریزاسیون انجام می‌شود. -135 درجه سانتیگراد) را بجوشانید و باید در این درجه‌حرارت برای حدود ۳ تا ۴ ثانیه بماند. انجام این کار همه میکرو ارگانیسم‌هایی را می‌کشد و همچنین آنزیم‌های غیر فعال که در برابر گرما مقاوم هستند. محصولات استرلیزه که در دمای اتاق در دسترس هستند, می‌توانند برای مدت‌زمان طولانی ذخیره شوند, اما باز نشده,  اگر باز شوند باید  در یخچال نگهداریشوند و بلافاصله مصرف شوند.

فروش دستگاه تونل پاستوریزاسیون

دستگاه تونل پاستوریزاسیون یکی از دستگاه های پرکاربرد در اغلب صنایع کوچک و بزرگ برای استریل کردن موارد تولیدی است، به همین دلیل در حال حاضر برند های مختلفی در حوزه ی تولید تونل پاستوریزاسیون در ایران فعال هستند و این دستگاه در اندازه و انواع مختلفی در ایران تولید و عرضه می شود. در گذشته عموم دستگاه های پاستوریزاسیون وارداتی بودند اما در حال حاضر تعداد زیادی از این دستگاه ها در ایران تولید و عرضه می شوند و قیمت مناسب تری نسبت به انواع تماما وارداتی دارند.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه بند زن ماسک سه لایه با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

قیمت دستگاه تونل پاستوریزاسیون

دستگاه تونل پاستوریزاسیون برای بسته‌بندی محصولات بسته‌بندی مثل آب شور و خیار شور, خمیر, آب‌میوه و نوشیدنی و غیره به کار می‌رود.معمولاً تونل‌ها سه منطقه گرم، متوسط و سرد دارند و دمای هر ناحیه را می‌توان دقیقاً کنترل کرد.طول تونل با توجه به ظرفیت و نوع محصول متفاوت است، اما معمولاً طول حدود ۲۰ متر متناظر با دامنه وسیعی از محصولات است.زمان گذر محصول از طریق تونل می‌تواند با استفاده از تنظیم الکترونیکی موتور گیربکس اصلی کنترل شود.

این تونل بنده‌ای ورودی و خروجی دارد به طوری که آرایش مناسب و یکنواخت بسته‌ها در نوار اصلی تونل به دست آمده‌است.اب در هر یک از مناطق گرمایش توسط پمپ‌های سانتریفیوژ و نازل اسپری روی محصول پاشیده می‌شود.نوار اصلی معمولاً از فولاد یا پلاستیک مخصوص برای حذف احتمال هر آلودگی انتخاب می‌شود.قیمت تونل پاستوریزاسیون با توجه به نوع تونل ، ابعاد و اندازه ، کارایی و کیفیت و دوام متفاوت است و قیمت واحدی در این حوزه وجود ندارد.

تاریخچه پاستوریزه کردن

پاستوریزاسیون فرآیندی است که در آن غذا برای کشتن میکروب‌ها مثل باکتری‌ها, ویروس‌ها, کپک و غیره گرم می‌شود. بعد از این که دانشمند فرانسوی لوئیس پاستور این فرآیند را اختراع کرد, نام پاستوریزه کردن برای این فرآیند انتخاب شد. لوییس پاستور و کلود برنارد اولین بار در روز ۲۰ آوریل ۱۸۶۲ به شیر پاستوریزه تبدیل شدند.

بر خلاف فرآیند استریل کردن، پاستوریزه کردن همه میکروب‌ها را نمی‌کشد. در عوض، در طی فرآیند پاستوریزه کردن، برخی از این میکروب‌ها باعث ایجاد بیماری نمی‌شوند (به شرطی که محصول پاستوریزه در یخچال نگهداری شده و قبل از تاریخ انقضا آن مصرف شود). غذاهایی که معمولاً ضدعفونی نمی‌شوند، زیرا اغلب مزه و کیفیت غذا در طول این عملیات از دست می‌رود.

برای سفارش و استعلام قیمت دستگاه کش زن ماسک سه لایه با شماره های وب سایت تماس بگیرید.

شیر پاستوریزه

معمولاً وقتی در مورد پاستوریزه کردن صحبت می‌کنیم، به شیر فکر می‌کنیم. شیر معمولاً به دو روش تولید می‌شود:

  • گرمای زیاد در یک زمان کوتاه.
  • گرمای بسیار بالا.

روش اول رایج‌تر است. در روش اول، شیر تا ۱۵ ثانیه به ۱۶۱.۵ درجه فارنهایت گرم می‌شود. در روش دوم، شیر تا ۲۸۰ درجه فارنهایت برای حداکثر دو ثانیه حرارت داده می‌شود.

کنترل فرآیندهای پاستوریزاسیون

فرآیندهای پاستوریزاسیون توسط سازمان‌های ایمنی غذایی کنترل می‌شوند. روش‌های پاستوریزاسیون برای هر نوع غذا مختص به همان ماده هستند. برای مثال، روش خامه پاستوریزاسیون متفاوت از روش شیر پاستوریزاسیون است. پنیر هم چنین برای محافظت از آنزیم‌های فسفاته در آن، که به حفظ پنیر برای مدت طولانی کمک می‌کند، بسیار پاستوریزه است.

اولین روش پاستوریزه کردن برای کاهش تعداد میکروب‌های موجود در شیر طراحی شده‌است. این روش برای کشتن تقریباً همه کپک‌ها و باکتری‌ها که باعث فساد شیر می‌شوند کافی است. این روش پاستوریزه کردن برای از بین بردن میکروب‌های مقاوم در برابر گرما ویژه Mycobacterium سل مناسب است. اولین روش پاستوریزه کردن باید طوری طراحی شود که شیر به طور مساوی حرارت داده شود و هیچ بخشی از شیر باید برای مدت‌زمان کوتاه‌تر یا در دمای پایین‌تر گرم شود.

پاستوریزه کردن شیر به روش اول معمولاً برای دو یا سه هفته در یخچال سالم می‌ماند؛ در حالی که شیر پاستوریزه در روش دوم بعداً و اگر در یخچال نگهداری شود، به مدت دوتا سه ماه سالم می‌ماند. این شیر را می‌توان طولانی‌تر، حتی خارج از یخچال، با استفاده از دیگر فرایندهای ذخیره‌سازی مواد غذایی طولانی‌مدت ذخیره کرد.

دیگر روش‌های استاندارد پاستوریزه کردن و شیر خام

علاوه بر روش‌های پاستوریزه کردن که در بالا ذکر شد، روش‌های دیگری نیز وجود دارند که به خوبی شناخته نمی‌شوند. یکی از این روش‌ها، پاستوریزه کردن با هم می‌باشد. در این روش مقادیر زیادی شیر با هم در دماهای پایین‌تر حرارت داده می‌شود (معمولا ۱۵۵ درجه فارنهایت). روش دیگری نیز وجود دارد که به عنوان درجه‌حرارت بالاتر – زمان کوتاه‌تر شناخته می‌شود. از لحاظ زمان و دما، این روش بین دو روش اصلی پاستوریزه کردن است که هر یک از آن‌ها در بالا توضیح داده می‌شود.

روش پاستوریزه کردن که روشی کم‌هزینه برای مقادیر زیاد شیر است معمولاً قبل از پاستوریزاسیون به روش استاندارد انجام می‌شود. این روش از شیر پاستوریزه به عنوان شیر خام یا شیر خشک نامیده می‌شود. با اینکه بسیاری از میکروب‌ها در این شیر با این نوع از روش پاستوریزه کردن کشته شده‌اند، اما هنوز نمی‌توان آن را شیر پاستوریزه صدا کرد.

در سال‌های اخیر, استفاده از شیر خام به دلیل کشف فواید سلامتی آن افزایش‌یافته است. هواداران این شیر بر این باورند که ویتامین‌ها و مواد مغذی در شیر حفظ شده‌اند. البته, پزشکان (و حتی بسیاری از حامیان شیر خام) بر این باورند که برخی از مردم (مانند زنان باردار, مادران شیرده, کسانی که تحت درمان ویژه‌ای برای بیماری‌هایی مثل سرطان یا پیوند ارگان یا کسانی که بیماری‌های مرتبط با بیماری‌های مربوط به ایدز دارند) نباید سلامت خود را با مصرف شیر خام به خطر بیندازند. در حقیقت برخی پزشکان توصیه می‌کنند که شیر مادر و شیر مادر از شیر پاستوریزه در دماهای بسیار بالا اجتناب کنند.

زندگی نامه پاستور

زندگی نامه پاستور

پاستور در ۲۷ دسامبر ۱۸۲۲ در شاتویل نولوتان به خانواده یک گروهبان بازنشسته از ارتش  شکست خورده ناپلئون شکست به نام ژان ژوزف پاستور دنیا امد . لویی پس از گذراندن دو سال در مدرسه ابتدایی, به عنوان دانشجوی روز وارد کالج of شد. او استعداد زیادی نداشت, دانشجو بود, اندکی بهتر از حد متوسط, و چیزی که در آن زمان بسیار قابل‌توجه بود, استعداد هنری او بود. در سال ۱۸۴۳, برای دومین سال پیاپی, او امتحانات ورودی را به دانشگاه فرانسوی برد و با تلاش زیادی وارد دانشگاه شد. در سن ۲۶ سالگی (1848) استاد شیمی در دانشگاه استراسبورگ شد. او دکترای خود را از طریق نوشتن و نوشتن پایان‌نامه در زمینه فیزیک و شیمی دریافت کرد.

در این زمان, او نامه‌ای به رئیس دانشگاه استراسبورگ نوشت و از او خواست که با دخترش ازدواج کند. لوئیس پاستور, ۲۶ ساله و ماری لورنت ۲۲ ساله در ۲۹ ماه مه سال ۱۸۴۹, ازدواج کردند. پس از ازدواج, همسرش خود را وقف کشیش می‌کند و علاقه شدید و جذابیت خود را به کار خود باز می‌دارد, و گاهی اوقات نقش منشی و تندنویسی خود را به عهده می‌گیرد. آن‌ها سه دختر دارند که همگی قبل از بلوغ می‌میرند, اما دختر چهارم سالم مانده‌است.

آن‌ها یک پسر دارند, ژان باپتیست, که بعدها سیاست‌مدار می‌شود. بعد از مدتی, پاستور به نور علاقمند می‌شود و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام می‌دهد. او دریافت که تخمیر, نتیجه عمل برخی میکرو ارگانیسم‌هایی است که پاستور حضور میکروب‌ها را معرفی کرد و دریافتند که تخمیر چغندر قند به خاطر فعالیت ارگانیسم‌های میکروسکوپیک است. پاستور گفت که اگر شراب در معرض هوا قرار دارد, ترش می‌شود و به سرکه تبدیل می‌شود و مشکل ” فی البداهه ” را رد می‌کند و علت این فعل و انفعالات را رد می‌کند و می‌گوید که شیر به اندازه شراب ترش نشده است مگر اینکه موجودات داخل آن شوند. با این کشف بزرگ, این دانشمند فرانسوی بزرگ‌ترین خدمت را به جهان انجام داد.

یافته های پاستور

پاستور یافته‌های خود را در ۳ اوت ۱۸۵۷ به آکادمی علوم داد و ثابت کرد که مخمر به اکسیژن نیاز دارد. او اظهار داشت که پس از مرگ، موجودات میکروسکوپی روی جسد گذاشته می‌شوند و از کمبود هوا و تولید مجدد استفاده می‌کنند و این جسد بوی بد می‌دهد و تجزیه می‌شود و مواد حاصله توسط ارگانیسم‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و زندگی ادامه دارد. در میان دیگر فعالیت‌های علمی، درمان هاری صورت گرفت. هاری یک بیماری است که با گاز گرفتن یک سگ، گربه، روباه و غیره به انسان‌ها منتقل می‌شود.

کشفیات پاستور درباره باکتری‌ها و برخی بیماری‌ها، خدمت بزرگی به بشریت بودند. میلی قوی به پاکی و تمیزی داشت. یک روز در حالی که کرم‌های ابریشم را مطالعه می‌کرد، ناگهان دچار خونریزی مغزی شد و سمت چپ بدنش کاملاً فلج شد. او پس از درمان اندکی بهبود یافت، اما یک ضربه دیگر گفتار و تحرک او را مختل کرد. او در زمان مرگش کاملاً فلج شده بود. پاستور در سال ۱۸۹۵ در پاریس درگذشت. جسدش در زیر زمین موسسه پاستور دفن شده‌است. چهل و پنج سال بعد، پسرش، ژان باپتیست، در همان زیرزمین توسط ارتش آلمان نازی کشته شد.

تعریف پاستوریزه کردن

فرآیند پاستوریزه کردن به نام دانشمند فرانسوی لوئیس پاستور نامگذاری شده‌است. در سال ۱۸۶۴ پاستور تکنیکی برای نوشیدنی‌های گرم اختراع کرد که در آن نوشیدنی تا ۵۰ درجه سانتیگراد گرم شد تا میکروب‌ها را بکشد و اسیدیته آن را کاهش دهد.

البته این روش از سال ۱۱۱۷ پس از میلاد در چین باستان برای این هدف مورد استفاده قرار گرفته‌است. در سال ۱۷۶۸، دانشمند ایتالیایی Lazaro Spalanzani روشی برای گرم کردن گوشت در آب جوش ارائه کرد. در سال ۱۷۹۵، آشپز فرانسوی نیکلاس غذا را در یک قوطی مهر و موم کرد و آن را در آب جوش برای کشتن میکروب‌ها قرار داد.

در سال ۱۸۱۰، پیتر دراند از روش مشابهی برای حفظ غذا در یک قوطی استفاده کرد. در سال ۱۸۸۶، فرانز وانسزکیلوت  اولین بار از روش پاستوزیزه کردت  برای پاستوریزه کردن  شیر استفاده کرد.

مهم‌ترین چیز در پاستوریزه کردن این است که گرما، بیشتر پاتوژن ها را می‌کشد و برخی از پروتئین‌ها را نابود می‌کند. پروتئین که حاوی آنزیم‌های فساد مواد غذایی هستند. این فرآیند بسته به نوع محصول متفاوت است.به عنوان مثال، مایعات هنگام عبور از یک لوله پاستوریزه و یا به طور مستقیم یا از طریق بخار آب داغ وارد آن‌ها می‌شوند و در نتیجه مایعات سرد می‌شوند. دمای این مواد و زمان گرمایش به آن‌ها نیز به دقت در این فرآیند کنترل می‌شود.سایر مواد غذایی معمولاً بعد از مرحله بسته‌بندی پاستوریزه تولید می‌شوند. غذاهای شیشه‌ای با آب داغ به شیر پاستوریزه تبدیل می‌شوند که شیشه را از بین نمی‌برد. پلاستیک و فلزات نیز با بخار آب داغ و یا آب داغ به طور غیر پاستوریزه تولید می‌شوند.

تعریف امروزی پاستوریزه کردن

امروزه, هر فرآیندی که آنزیم‌های فاسد کننده مواد غذایی را از بین می‌برد, بدون از بین بردن ارزش غذایی آن‌ها پاستوریزه کردن نامیده می‌شود. این شامل پاستوریزه کردن و یا بدون حرارت دادن می‌باشد. نمونه‌های جدید پاستوریزه کردن تجاری شامل پاستوریزه کردن فشار بالا (HPP), گرمای مایکروویو (MVH) و میدان الکتریکی پالسی (PEF) می‌باشد.

مهم‌ترین اصل در پاستوریزه کردن این است که می‌دانیم گرما بیشتر پاتوژن ها را می‌کشد و برخی از پروتئین‌ها از قبیل آنزیم‌های فاسد شدن مواد غذایی را از بین می‌برد.

تئوری‌هایی در این زمینه وجود دارد که انتقال مایعات از طریق لوله باعث می‌شود تا آن‌ها به یکی از دو روش، گرما و یا بخار وارد شوند و در نهایت مایعات را خنک کنند؛ البته بدون ذکر این که دما و گرمایش این مواد به طور کامل کنترل و مدیریت می‌شوند، می‌رود.

روش‌های جدید پاستوریزه کردن را یاد بگیرید:

دانشمندان هر تکنیکی را که باعث از بین رفتن آنزیم‌های فاسد شدن مواد غذایی با گرما و یا بدون حرارت می‌شود, می‌نامند. تکنیک‌های جدید برای پاستوریزه کردن تجاری شامل پاستوریزه کردن فشار بالا, گرمای مایکروویو (MVH), و میدان الکتریکی پالسی (PEF) می‌باشند.

روش‌های پاستوریزاسیون معمول و رایج که در حال حاضر کاربرد بالایی دارند عبارتند از:

اساساً دو راه برای پاستوریزاسیون وجود دارد: دسته‌ای و پیوسته. در بیشتر فرآیندهای صنعتی، پاستوریزه کردن توسط روش کانتینیوس جایگزین روش‌های رایج دیگر شده‌است. البته، برخی صنایع و کارخانجات کوچک هنوز از روش روش بچ برای پاستوریزه کردن یا تغلیظ سازی استفاده می کنند.

استفاده از روش HTST حرارت در دمای بالا و زمان پایین

این روش معمولاً برای مایعات مانند شیر و آب‌میوه استفاده می‌شود. این مایعات تا ۷۲ درجه سانتی گراد به مدت ۳ تا ۱۵ ثانیه حرارت داده می‌شوند که میکرو ارگانیسم‌های مضر را در آن‌ها می‌کشد. بعد از این، برای بسته‌بندی و فرآیندهای بعدی خنک می‌شوند. این روش برای پاستوریزه ظروف شیشه‌ای و پاکت‌های کاغذی استفاده می‌شود. در این روش به ما این امکان را می‌دهد که این محصولات را طولانی‌تر از یخچال نگه داریم.

پاستوریزه کردن با بخار

این روش عمدتاً برای گوشت گاو مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این فرآیند، گوشت ذبح شده مورد بازرسی قرار گرفته، شسته و برش داده می‌شود. سپس آن‌ها برای ۶ تا ۸ ثانیه در یک فرآیند بخار می‌شوند. این بخار دمای سطح گوشت را به ۸۸ تا ۹۳ درجه سانتیگراد افزایش می‌دهد. بعد از این، گوشت بوسیله اسپری آب سرد می‌شود. این روش باکتری‌های بیماری زا مانند سالمونلا، شرشیا اکولای  و ابله را کاهش می‌دهد.

پاستوریزه با استفاده از روش تشعشع

در این روش, انواع غذاها با امواج پر انرژی یا اشعه‌های گاما تابیده می‌شوند. گوشت خام با مقدار کمی از تابش گاما برای کنترل پاتوژن ها یا ارگانیسم های بیماری زا استفاده می‌شود. این روش همچنین در بیشتر میوه‌ها و سبزیجات برای کنترل باکتری در گیاه و یا کاهش زمان رسیدن میوه‌ها به کار می‌رود. علاوه بر این, آن‌ها از این روش برای ساختن دانه و ادویه ایمن از حشرات استفاده می‌کنند.

پاستوریزه کردن چیست؟

پاستوریزاسیون یک فرآیند حرارتی است که در آن همه میکروارگانیسم‌های بیماری زا و برخی میکروب‌های غیر بیماری زا از بین می‌روند. برای مثال پاستوریزه کردن یک ماده غذایی به نام شیر در دمای ۷۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ ثانیه انجام خواهد شد.

تفاوت بین پاستوریزه و فاراد چیست؟

دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که پاستوریزه کردن به معنی گرم کردن غذا تا رسیدن به نقطه جوش است که در طی آن همه میکروب‌ها کشته خواهند شد.

فاراد در روش فارادشیر خام در شرایط مستقیم و غیر مستقیم قرار داده خواهد شد. پس از خنک کردن شیر، اگر روش گرمایشی انجام نشود، عمر ماندگاری طولانی خواهد داشت. اما اگر در باز شود، باید مصرف شود تا آن را خراب کند. غیرممکن است.

با ما در ارتباط باشید
ارسال با واتس اپ
تماس با ما